torsdag 28. mai 2009

Flinke Yatzy!


Nå har vi ikke akkurat vært heldige med været de siste dagene, så tiden har for det meste gått med på å kjøre litt bil og små turer her og der for litt sosialisering.
I går og i dag har det ikke vært noe sikling i bilen :) Kjempebra!
Og i går hadde vi i LP komiteen møte og da lå hun pent og pyntelig i buret sitt i litt over 1 time, helt rolig hele tiden!
Hun takler også fint å være alene hjemme en liten stund.
Vi har ikke akkurat gått inn for å trene på dette enda, men om jeg sender de inn og blir igjen ute, tar en dusj eller forlater rommet bryr hun seg ikke noe om.
Kjempestolt mamma :)
Vi bor jo også like i nærheten av skytterklubben så her hører skudd i det fjerne hele tiden, men i går gikk vi et lite stykke oppover, hvor det smeller rimelig kraftig, men jenta kunne ikke brydd seg mindre...virka nesten som om hu ikke ensa det engang og det er jo bra :)
Gikk en tur oppover i dag også med samme reaksjon, det vil si null reaksjon og det er ikke det at hun hører dårlig for navnet sitt kan hun godt nå :)
I dag har vi vært hos mamma og kost oss masse der.
Sola hadde på mystisk vis lokalisert seg hjemme i hagen hennes så fra 12-17 satt vi ute og koste oss, mellom noen raptuser og hvilepauser.
Gaya begynner også å mykne litt opp for lillesøster og i går fikk Yatzy faktisk lov til å herje litt oppå Gaya mens de lå på stuegulvet, og ute fikk hun lov til å dele pinne med Gaya...ikke verst for ei sur gammel kjerring:)
Nå ja 4 år er ikke så gammelt da, men når man synes valper er ekle så kan hun vel kalles det :)
I 17 tida begynte det å skye litt over og Yatzy var igjen i full fart så da tok jeg og mamma turen på lade arena for litt sosialiseringstrening.
Først ute var hund som hobby, og lilletroll kunne ikke tatt det mer med ro.
Hun var faktisk mye mer interesert i meg :)
Hun undersøkte selvfølgelig hyllene med leker, men hvilket "barn" gjør vel ikke det ... he he :D
Og hyllene med bein var også veldig spennende, men også da var det helt greit og komme til mamsen da jeg sa navnet hennes :) Kjempe dyktig liten trollhund :)
Vi kunne jo heller ikke dra tomhendt fra hund som hobby, så det ble en liten ball derfra :)
Som aussier flest har hun en enorm gjenstandsinteresse og sier ikke nei takk til en drakamp, noe som for meg er litt rart da Gaya aldrig har vært spesiellt interesert i leker, men heller i godbit.
Så da jeg har introdusert klikkeren var det for meg veldig rart og klikke for så å servere en fille...he he...Gaya kikker jo bare rart på meg om jeg gjør det og lurer på hvor godisen blir av, men Yatzy...leke...JA TAKK!!!
Hun er knalltøff altså :)
Etterpå tok vi turen inne på senteret og til tropehagen, der også var lilletroll mest opptatt av mamsen, men ved kassa var det en megastor Ara papegøye som så skummel ut i nøyaktig 2 sekunder før mamsen igjen var den mest populære :)
Vi tusla rundt i butikken og tok en runde i 1 etage i senteret, men fortsatt...mamsen er best! :D
Men så har vi starta såvidt å trene kontakt og sitt med kontakt og hun er faktisk veldig flink og mister ikke lett fokus!
Vi sto ved rulletrappa og den tenkte jeg kanskje hun kunne synes var skummel, men hun holdt kontakten der også :D
Utrolig flink hund!
Jeg er foreløpig svært fornøyd med de tegnene hun viser i forskjellige situasjoner og hjemme og fortsetter det sånn blir dette en knallhund, NO DOUBT!
Nå gleder vi oss til helga og knallværet som er meldt, for da skal vi kose oss masse ute og kanskje vi tar turen til solsiden igjen :)


tirsdag 26. mai 2009

Sosialisering på farmen.

Lille Gaya som valpis...10 uker var snuppa mi her.
Ja i går dro vi på farmen slik at gaya skulle få ut litt energi, og yatzy var selvfølgelig også med på lasset.
Jeg la selvfølgelig igjen kameraet hjemme så det ble ingen bilder av våre små denne gang:(
Litt mindre sikling i bilen var det også og i dag var det null sikling:)
Hjemme hos bente var det litt skummelt, spesiellt da Eirins Støkk kom fram...han er blitt stor gutt og er litt tryggere enn det Yatzy er enda, også har han vært på farmen før også da, men Yatzy mente han var litt skummel og ville ikke leke!
Ikke nok med han, men på en agilitytrening er det jo mange hunder og mange folk så det ble noen inntrykk å innta og i tillegg sto alle hundene til Bente og co i hundegården og laga liv og røre og de var virkelig skumle:)
Maja hadde også med seg sin lille hååpefulle jakt cocker og hun er jo litt mindre enn yatzy så de rulla rundt en iten stund, men Circus syntes de store hundene var litt skumle enda så hun fikk sitte i buret sitt etter en stund.
Etter ca 15 minutter tinte også Yatzy opp.
Hun er en liten tenker og må se seg litt rundt før hun aksepterer omgivelsene, men etter en liten stund var alt glemt og Støkk var heller ikke skummel mere og jeg skal si at han fikk gjennomgå:D
De herja villt for å si det mildt...koste seg skikkelig gjorde de:)
De tok noen pauser, men så var det på`n igjen, kun avbrutt av hundespannet som innimellom bjeffa og da gjemte de seg litt, men det også gikk fort i glemmeboka:)
Da alle var ferdige å trene slapp vi hundene på banen sammen med de store og valpen (6 mnd.) til Tove...flat/bc mix Kita...kjempesøt og livlig frøken:)
Det gikk kjempebra, men så er det snille hunder også da, men Pinto vhorsteren til Eirin ble litt for mye og da sa yatzy takk for seg, løp og la seg ned ved gjerde og meldte pass, men ikke så rart etter to timers herjing, så da fant vi ut at vi tok kvelden:)
Og hun sovna med en gang jeg putta henne i buret...ikke en lyd!
Vel hjemme var det kveldsmat og mere sove...trøtt liten trollvalp ja...
I dag har vi sittet for det meste inne...jeg liker ikke regn!
Yatzy bryr seg ingenting og kan godt være ute, men jeg venter heller på bedre vær :)
Jeg husker da Gaya var valp og opplevde regn for første gang...
Vi sto ikke så langt fra inngangen vår og da regnet kom stakk hun like godt avgårde og satte seg under taket på trappa og venta på at vi kom :D
Rare Gaya :D
Ja ja, det var gårsdagen og i dag blir det en liten tur på LP trening med Gaya, og Yatzy skal få se på :)
Det er ikke så enkelt å ha liten valp når man i tillegg har en stor som trenger sitt og i dag så jeg faktisk nytta i barnevogn for hunder!! He he...
Seriøst...
Om jeg hadde hatt det, ja så hadde vi kunne dratt på lange turer.
Yatzy kunne slappet av i vogna, mens gaya hadde fått trimmen sin :D
Neida...
Jeg skal IKKE kjøpe vogn bare så ingen misforstår, men det er ikke bare bare og være alene med to stykk som trenger så forskjellig innhold i hverdagen sin, men Gaya får bare venter til farsan kommer hjem om en ukes tid...det går nok bra:)
Kan ikke glemme gaya oppi alt dette valpestyret heller så jeg poster et lite bilde av snuppa som valp....så søt!

mandag 25. mai 2009

Trollet har funnet seg godt til rette.

Ja Trollet har funnet seg godt til rette! Hun er utrolig tøff og har tatt våre små utflukter på strak arm. Vi har vært noen småturer her og der, Yatzy setter seg ned, observerer situasjonen og så er alt som om det skulle vært normalt:) Etter litt lek så sovner hun uansett hvor vi har vært, så dette lover godt:) Vi har jo vært på ikea, på kafe, på solsiden og på lørdagen var vi å så litt på agility stevnet her, men det var veldig slitsomt å se på så mange hunder som løp omkring, så da la hun seg ned for å sove istedenfor:D Hun er veldig trygg på omgivelsene iallefall:) Hun sier heller ikke nei takk til en liten drakamp og hun viser seg å være ganske selvstendig når hun er blitt trygg på omgivelsene. Begynner og skjønne navnet sitt og VET når hun gjør noe hun ikke har lov til, som å spise kattenes mat og å spise planter...he he...sier ee også ser hun på meg og om jeg viser tegn til å reise meg, ja så løper hun...kjempesøt:)I ettermiddag skal vi på agilitytrening, ikke Yatzy såklart, men Gaya må få sin dose hun også. Gaya synes bare Yatzy er en liten irriterende hårball og har sagt klart fra, så Yatzy holder seg unna henne, men hva gjør vel det når hun har fått en bestevenn i Flaks:D De er helt utrolige å se på når de leker i skogen og i morrest lå de faktisk i samme seng sammen, men hvor var kameraet da?? Jo mobilen tok et greit bilde, men får ikke lagt det ut:( De var kjempesøte altså:) Jeg kunne sikkert skrevet side opp og siden ned, men istedenfor legger jeg ut flere bilder av hvordan de første dagene har vært og de har vært fine:)





























fredag 22. mai 2009

Da har Yatzy flytta inn!












Ja da har hun kommet!
Lille Yatzy...ghost rideren min...
Vi dro veldig tidlig så vi var hos Trine klokka 9.30, og jeg må si vi var veldig heldige...nesten ingen biler på veien oppover:)
Da vi kom fram var det 6 valper igjen og man kunne se at mamma Femke begynte å bli smålei sine småtroll, men ikke så rart.
10 av disse kunne vel gått den beste på nervene etter 8 uker:)
I og med at vi hadde såpass lang vei, ble vi kun en liten stund.
Ordnet papirene, lekte litt med valpene, tok noen bilder, en kjapp kopp kaffe...og hilste selvfølgelig på Evy og Kaya...Trine`s Heelere :)
Yatzy og Max så ut til å finne seg godt til rette i buret til Gaya og det var hyling i så å si eksakt 5 minutter før de sovnet og da var det bom stille helt til dovre:)
Det var nesten sånn at jeg satt med følelsen av at vi hadde dratt tomhendt, så stille var det:)
Da vi kom til Dovre stoppet vi på Dovrefjell gjestgiveri og spiste en god middag og lufta to slitne valper som man tydelig kunne se ikke skjønte helt hva som hadde skjedd:)
Og vi fulgte planen...
Stoppet kun for å tisse og spise:)
Jeg slapp av en ganske sliten Eirin, som også skulle holde kurs i går kveld, klokka 16.15 på Lundamo og da var det strake veien rett hjem!
Begynte å bli ganske sliten selv:)
Jeg sendte Christoffer en melding om at nå var jeg snart hjemme og at det bare var å komme.
De hadde vel ventet i spenning hele dagen på å få høre om vi kanskje var i Trøndelag snart:)
Vel hjemme kunne jeg slippe ut to veeeeldig slitne valper.
1 av de hadde kastet opp på det siste stykket og begge hadde siklet en del, så litt stressa har de nok vært, men fullt forståelig etter 6 timer i et bur i en bråkete bil:)
Men etter 5 minutter i hagen her så slappet de av og lekte og koste seg!
De var virkelig morsomme og se på her ute:)
Gaya fikk hilse kjapt, men jeg sendte henne inn igjen etter en stund...
Hun var helt ok mot begge valpene, men jeg syntes de fortjente å bare være sammen uten å ha en litt grinete Gaya hengende over seg:)
Gaya er nemlig en liten kontrollfreak og det er ikke lov til å herje om hun mener det skal være rolig:)
Det bor en liten megler i Gaya:)
Christoffer og familien hans kom etter en liten stund og det var en stolt familie som kom for å hente Max!
Vi pratet litt, tok bilder av de håpefulle, været var ok og valpene stoooorkoste seg en god stund før de dro hjem, og dro gjorde de vel akkurat i tide!
10 minutter etter de dro kom regnet og da var det godt å sitte innendørs:)
Tordna litt gjorde det også...
Mens jeg ordna med mat til både liten og stor gjorde Yatzy seg kjent i huset og med Flaks...
Jeg var veldig spent, men det gikk veldig bra.
De snuste på hverandre og matvrak som Yatzy har vist seg å være så kunne hun ikke motstå fristelsen da Flaks skulle spise:)
Han syntes det hele var litt rart, men helt ok:)
Hun får jo ikke lov å spise kattenes mat, men ingen regel uten unntak...jeg bare måtte ha et bilde av dette:D
Senere gikk vi tur og da lekte faktisk Yatzy og Flaks "sisten" oppe i skogen her og det var kjempegøy å se på:)
Nå har han vist seg å mene hun er litt skummel inne, men ute går det helt fint, men som sagt inne er hun skummel så han freser litt til henne, men da løper hun og gjemmer seg:D
Jeg har jo ikke blitt så godt kjent med henne enda, men hun er knalltøff, morsom, pågangsmot har hun og denne jenta gir seg ikke så lett:)
Ingen syvsover er hun heller...oppe klokka 6 i dag og våken en liten stund i natt, så det blir en liten overgang fra syvsoveren Gaya, men Yatzy sover nok lengre etterhvert som vi får inn litt faste rutiner:)
Nå sover hun ved matskåla si på kjøkkenet og jeg sitter klar for neste runde:)
I dag skal jeg handle grind (har ei litt skummel trapp på terrassen) på ikea og om været blir fint setter vi oss utenfor der og ser litt på folket før vi drar hjem igjen.
Jeg gleder meg til dagene og ukene som kommer:)
Og min bedre halvdel som ikke var helt enig i en hund nr. 2....han smeeeeltet helt:D











mandag 18. mai 2009

Nå henter jeg snart Yatzy!

Yatzy 1 dag gammel...sååå liten da:)
Yatzy...Min lille spøkelses rytter...

Skogstrollet`s Wapi Waste Sunka...Max som skal sitte på til Trondheim...


Skogstrollet`s Wanagi Akayake (Ghost rider) Yatzy...



Yatzy og søs i full lek...




Yatzy 7 uker gammel...





Max...brorsan... Skogstrollet`s Wapi Waste Sunka ( Good Luck Dog)


Oy, oy...
Ja nå er det bare få dager igjen til jeg henter rampevalpen min som Trine kaller henne.
Jeg gleder meg så utrolig, men samtidig er det litt skummelt også.
Det er jo sååå lenge siden jeg hadde valp, men mest av alt gleder jeg meg:)
Det som kommer til å bli det verste er vel det og ikke kan be henne gå å legge seg, ti stille eller ja...de hverdagslige tingene:)
Jeg har jo levd i komfortsonen med Gaya så lenge nå at det å få en krevende valp i hus igjen kommer til å bli veldig rart, men så spennende!
Jeg og Eirin drar fra Trøndelagen i 5-tida torsdags morgen og regner med å være vel fremme hos trine i 11- tida.
Ting og tang kommer vel til å være hektisk på Biri, da det er flere som henter sin håpefulle den dagen, så vi drar vel derfra igjen i 12-tida og det eneste vi stopper for er tissepauser og matinntak:)
Jeg satser på å være hjemme igjen i 20-tida iallefall.
Da får jeg også litt kvalitetstid med snuppa, hun får bli kjent med huset og ikke minst katten(e).
Med det mener jeg Flaks på 1 år...Mjau er på sin vanlige runde straks finværet kommer så henne vet jeg ikke når Yatzy vil møte, men Flaks blir sikkert glad for en ny lekekamerat:)
Han tror jo enda han er en hund...Flat coated catriever...he he:)
Gaya blir med mamma på hytta onsdags kveld og blir der til lørdag, så Yatzy og gaya møtes ikke før da.
Jeg vet at det kommer til å gå bra, men Gaya kommer nok til å bli en smule deprimert:)
Hun tolererer valper, er snill med de, men unngår de for alt i verden!
Gaya synes bare de er små, irriterende og ikke minst... bare i veien!
Det går seg nok til:)
Gaya er jo også på vei inn i løpetiden så det er også en mulighet for at Yatzy blir adoptert...vi får se:)
Men iallefall...med oss på turen blir også brorsan med...Yatzy`s bror altså:)
Han skal hete Max og skal også bli trønder når han blir stor.
Trine kom med forslaget om at Max kanskje kunne sitte på med oss, og det syntes vi alle var en god ide.
Max`s nye pappa slipper den lange kjøreturen og jeg får to valper og kose med og Yatzy får selskap på turen, og det var vel det viktigste for meg.
Da blir det nok en tryggere tur for de begge da de har hverandre som selskap på den lange turen, og løsrivelsen fra mor og søsken blir ikke så stor.
De skal få låne buret til Gaya som de kan ligge å slappe av i på veien, og det går nok greit da de allerede har vært på flere bilturer.
Men nå sitter jeg og titter rundt i stua her...
Jeg må virkelig sikre en del her!
Her kan jo alt ligge å slenge uten at det blir bitt istykker, spist eller ramponert av en liten rampevalp, så jeg får vel ta et aldri så lite skippertak, men ikke i dag:)
Skippertaket kan vente til onsdag:)
Ja ja...
Nå har jeg henne snart i fanget mitt og neste uke på denne tiden er vi kanskje å treffe på banen også...tidlig krøkes vettu:)




onsdag 6. mai 2009

Gaulahelga del 2...

Yatzypia...
Yatzy leker på onkel Morten`s rygg... Yatzy dilter etter mamma Femke...Yatzy er på Høyre side:)


Lille trønder pia...Yatzy...

Ja jeg har vel vært litt treg til å oddatere, men her kommer fortsettelsen på hvordan Gaulahelga gikk....pluss litt mer:)
Vi gikk først AG og det gikk forsåvidt bra, hoppet over 1 felt, feilet på slalomen, løp inn i teltet hos publikum, men ellers gikk det bra:)
AG hopp... gikk veldig bra, løp IKKE inn til publikum, feilet på slalomen IGJEN! Ellers bra.
Vi trente på slaomen med forskjellige inngangsvinkler før og mellom hver start, men da vi startet virket dette som blåst fra Gaya`s hjerne???
Jeg tror nok egentlig det er mangelen på konkurransetrening som gjorde at det slo feil, men vi kommer etter:)
Vi stillte jo også i LP, men allerede før start så jeg på jenta mi at dette ikke kom til å gå bra.
Hun var allerede sliten etter en lang Lørdag og i tillegg var det varmt, noe Gaya ikke tåler særlig bra...hun blir veldig daff for å si det mildt!
Men for en gangs skyld var jeg helt blottet for nerver og til tross for at jeg selv måtte feile henne på ruta (lå en fotball utenfor banen og hun ville helle ta den) kom ikke nervene??
Men det er jo vel og bra det:)
Vi endte opp med en 2 premie til tross for 188 poeng!!!
Ikke rart egentlig da vi kun var to ekvipasjer:)
Men jeg tror nok også at jeg var mer fokusert på agilityen denne helga.
Det siste på agendaen var AG hopp lag!
Vi skulle vinne!!!
Jeg, Madlen og Gøril... Team Trønderpotan...
Madlen og Leon var først ute...feilfritt! Kjempebra...
Så var det oss da...
Feilfritt...til og med slalomen gikk perfekt!
Helt inntil siste hinder...jeg slappet av, ropte JA, hunden slappet av og rev siste hinder!
GRRR!
Ok, my bad, men spiller ingen rolle!
Helga har virkelig gitt uttelling og jeg er SUPERFORNØYD!
Gøril og Artemis var sistepar ut og det gikk veldig bra, men Artemis med sin lange nese stakk denne inn i feil tunnelåpning og de disket:(
Ellers tror jeg faktisk vi kunne vunnet lagkonkurransen:)
Men grattis til Madlen og Leon som ble helgas beste ekvipasje og Leon får deilig hundemassasje i premie:)
Dette stevnet gav absolutt mersmak i høyeste grad og vi har såvidt begynt, men se opp for her kommer vi...he he:)
I mellomtiden kan dere som leser trøste dere med bilder av min lille Yatzy som nå er 6 uker gammel og veier 2.8 kilo...liten ramp er hun visstnok også:)
Gleder meg til å hente pia mi... Som i skrivende stund er ute på sin første kjøretur:)



lørdag 2. mai 2009

Agility debuten! Gaulahelga del 1...




Ja da var denne altså unnagjort:)
Kjente nervene spenne seg før starten, men selv om knærne var som gele synes jeg vi gjorde en flott debut!
Vi hadde meldt oss på AG hopp og AG og selvfølgelig lag! Trønderpotan:)
Første løp gikk kjempebra føler jeg selv, men Gaya husket ikke hvordan inngangen på slalomen var så der ble det 15 feilpoeng, desverre!
To feil på slalom og 1 feil ved tunnelen...he he...hun tok seg en tur inn i et av teltene som stod der...kan jo være mat å få vettu:D
Ja, sånn er det å ha en retriever!!
Tapte mye tid der, men fikk en 5 plass og en eske med snacks til jenta mi:)
Men det stod jo en slalom og noen hinder på den andre siden av banen så vi øvde litt mens vi ventet, og jovisst kunne hun og visste godt hvilken inngang hun skulle ta, så da trodde jeg at vi var ready for start i AG!
Jeg var ved starten faktisk mer bekymret for feltene enn slalomen, for de har vi jo slettes ikke trent på!
I det hele tatt nesten:)
Vi starta og selvfølgelig...feil på slalom!
Fikk 10 feilpoeng der, men resten av banen gjennomførte vi med glans!
Synes jeg selv da:D
Og det ble en 4 plass og enda mere snacks til Gaya:)
Trønderpotan hadde også sin debut som lag i dag.
Vi består av meg og Gaya, Madlen med Leon (aussie) og Gøril med Artemis (toller).
Vi gjorde det faktisk bra!
Artemis gikk et bra løp, Leon gikk bra, men diska (missa et hinder) og vi gikk også bra, men så var det slalomen igjen da!
15 feilpoeng på slalomen denne gang!
GRRRRR!!!
Ja ja, jeg er da uansett veldig fornøyd med vår debut og vi har jo en ny sjanse i morgen!
Vi starter da også vi og da er det også LP for oss!
Håper iallefall på 1 napp og er vi skikkelig heldige så får vi opprykket til elite!!!
Men jeg har mine tvil :D
Jeg glemte selvfølgelig av kameraet mitt så dere som leser får nøye dere med et par bilder av min kommende stjerne...Yatzy:)
Mer om Gaulahelga kommer...del 2...