torsdag 28. mai 2009

Flinke Yatzy!


Nå har vi ikke akkurat vært heldige med været de siste dagene, så tiden har for det meste gått med på å kjøre litt bil og små turer her og der for litt sosialisering.
I går og i dag har det ikke vært noe sikling i bilen :) Kjempebra!
Og i går hadde vi i LP komiteen møte og da lå hun pent og pyntelig i buret sitt i litt over 1 time, helt rolig hele tiden!
Hun takler også fint å være alene hjemme en liten stund.
Vi har ikke akkurat gått inn for å trene på dette enda, men om jeg sender de inn og blir igjen ute, tar en dusj eller forlater rommet bryr hun seg ikke noe om.
Kjempestolt mamma :)
Vi bor jo også like i nærheten av skytterklubben så her hører skudd i det fjerne hele tiden, men i går gikk vi et lite stykke oppover, hvor det smeller rimelig kraftig, men jenta kunne ikke brydd seg mindre...virka nesten som om hu ikke ensa det engang og det er jo bra :)
Gikk en tur oppover i dag også med samme reaksjon, det vil si null reaksjon og det er ikke det at hun hører dårlig for navnet sitt kan hun godt nå :)
I dag har vi vært hos mamma og kost oss masse der.
Sola hadde på mystisk vis lokalisert seg hjemme i hagen hennes så fra 12-17 satt vi ute og koste oss, mellom noen raptuser og hvilepauser.
Gaya begynner også å mykne litt opp for lillesøster og i går fikk Yatzy faktisk lov til å herje litt oppå Gaya mens de lå på stuegulvet, og ute fikk hun lov til å dele pinne med Gaya...ikke verst for ei sur gammel kjerring:)
Nå ja 4 år er ikke så gammelt da, men når man synes valper er ekle så kan hun vel kalles det :)
I 17 tida begynte det å skye litt over og Yatzy var igjen i full fart så da tok jeg og mamma turen på lade arena for litt sosialiseringstrening.
Først ute var hund som hobby, og lilletroll kunne ikke tatt det mer med ro.
Hun var faktisk mye mer interesert i meg :)
Hun undersøkte selvfølgelig hyllene med leker, men hvilket "barn" gjør vel ikke det ... he he :D
Og hyllene med bein var også veldig spennende, men også da var det helt greit og komme til mamsen da jeg sa navnet hennes :) Kjempe dyktig liten trollhund :)
Vi kunne jo heller ikke dra tomhendt fra hund som hobby, så det ble en liten ball derfra :)
Som aussier flest har hun en enorm gjenstandsinteresse og sier ikke nei takk til en drakamp, noe som for meg er litt rart da Gaya aldrig har vært spesiellt interesert i leker, men heller i godbit.
Så da jeg har introdusert klikkeren var det for meg veldig rart og klikke for så å servere en fille...he he...Gaya kikker jo bare rart på meg om jeg gjør det og lurer på hvor godisen blir av, men Yatzy...leke...JA TAKK!!!
Hun er knalltøff altså :)
Etterpå tok vi turen inne på senteret og til tropehagen, der også var lilletroll mest opptatt av mamsen, men ved kassa var det en megastor Ara papegøye som så skummel ut i nøyaktig 2 sekunder før mamsen igjen var den mest populære :)
Vi tusla rundt i butikken og tok en runde i 1 etage i senteret, men fortsatt...mamsen er best! :D
Men så har vi starta såvidt å trene kontakt og sitt med kontakt og hun er faktisk veldig flink og mister ikke lett fokus!
Vi sto ved rulletrappa og den tenkte jeg kanskje hun kunne synes var skummel, men hun holdt kontakten der også :D
Utrolig flink hund!
Jeg er foreløpig svært fornøyd med de tegnene hun viser i forskjellige situasjoner og hjemme og fortsetter det sånn blir dette en knallhund, NO DOUBT!
Nå gleder vi oss til helga og knallværet som er meldt, for da skal vi kose oss masse ute og kanskje vi tar turen til solsiden igjen :)


5 kommentarer:

  1. Så bra! Flinke lille trollungen og mamsen :)

    SvarSlett
  2. Tror ikke det blir Solsiden på oss idag, er ikke akkurat sittepåplen vær, dessuten er mamma på besøk :) Men gjerne en annen gang!

    SvarSlett
  3. Hei, der fant jeg sia di. Gratulerer med lille Yatsy hun er nydelig! Morro med flere Aussies i klubben :)

    Vi snakkes!
    Hilsen Linda & Aussie banden!

    SvarSlett
  4. Herlighet, kor flink du e....tar gjerne imot tips, e så leng siden æ har hatt hund at æ e helt blank på ka som e smart å begynn med! Det e skikkelig artig å sveip innom bloggen din- lærerikt å ;-)

    SvarSlett
  5. Så kos at dere tar turen innom bloggen vår Marie :)
    Du får bare spørre om du lurer på noe...ikke sikkert jeg kan hjelpe men :)
    Vi skal ha valpekurs i høst, så du får bare si fra så skal du få en plass :)

    SvarSlett